Qui som?

– Ràdio Trama, un projecte popular:

És necessari deixar clar que l’objectiu de la ràdio comunitària de fer alguna cosa per la comunitat, és, més aviat, donar una oportunitat a la comunitat perquè faci alguna cosa per sí mateixa, com per exemple posseir el control del seu propi mitjà de comunicació. “What is Community Radio”. AMARC Àfrica i Panos Àfrica Austral.1998.

Davant la necessitat de crear un mitjà quotidià de comunicació, neix aquest projecte de ràdio. Alhora es presenta com una forma de lluita envers el monopoli i la centralització de la comunicació que patim a Sabadell. Partim, doncs, d’una realitat deficitària que denota la mancança d’un projecte comunicatiu local, que amb independència de grups polítics i econòmics, exerceixi una veritable funció informativa, de socialització de la informació, del coneixement i de la cultura entre la ciutadania, que fugi de la manipulació i que compti amb una veritable participació social.

Un projecte comunicatiu local independent, assembleari i autogestionat amb voluntat de:

1 Donar a conèixer una nova manera de fer i entendre els mitjans de comunicació.

2 Promoure la radiodifusió cultural i educativa, i estendre la socialització de la cultura i del coneixement.

3 Oferir un espai als col•lectius que treballen a la ciutat perquè disposin d’un mitjà per difondre la seva tasca i els seus projectes entre la resta de la ciutadania.

4 Potenciar la relació entre els diferents col•lectius de la ciutat, així com la relació d’aquests amb la població sabadellenca.

5 Oferir un espai d’opinió i de participació directa a la ciutadania.

6 Potenciar el pensament crític i el debat més enllà d’un marc institucional.

~ per radiotrama a gener 8, 2009.

Una resposta to “Qui som?”

  1. Hola,

    sóc una educadora social de l’ajuntament de MAnresa. Treballo amb un projecte que s’anomena Espai Jove i va adreçat a joves entre 12-25 anys que han vingut a viure a la ciutat provinents d’altres paísos. Estem molt interessades a engegar un programa de ràdio per internet amb els joves, que serveixi per trencar esteriotips i prejudicis entorn la immigració i alhora afavoreixi l’ús de la llengua catalana com a llengua comuna d’aquests i aquestes joves. Es per això que estaria molt interessada en conèixer el vostre projecte i parlar amb algun/a de vosaltres. Espero la vostra resposta. Moltes gràcies i molta salut!!!!!. Roser

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: